Maar liefst zeventien banken die actief zijn in Marokko hebben vergunningen aangevraagd om islamitische bankproducten aan te bieden.
Bank al-Maghrib, de ‘autoritaire’ bank van Marokko, neemt de aanvragen in behandeling. Directeur banktoezicht van Bank al-Maghrib, Hassan Benhalima, maakte dat bekend tijdens een internationaal forum voor bankieren in Casablanca. Uit de woorden van Benhalima kunnen we dus halen dat islamitisch bankieren binnenkort bij vrijwel alle banken in Marokko mogelijk is.
Financiële experts waren bij het speciaal forum in de economische hoofdstad van Marokko aanwezig. Banken kunnen zich nog tot 16 november dit jaar melden met hun aanvraag. In maart 2016 worden worden de accreditaties aan banken die aan de voorwaarden voldoen toegekend.
Hiermee lijkt islamitisch bankieren in Marokko eindelijk vorm te krijgen. Na jaren van politieke bewegingen kan de moslimconsument in 2016 profiteren. Vorig jaar werd de wet goedgekeurd die banken de mogelijkheid geeft om islamitisch te bankieren. Een van de belangrijkste veranderingen is dat de rente op leningen wegvalt.