Halalhypotheken of halalbeleggingen: islamitisch bankieren zit wereldwijd in de lift. Voor veel moslims betekent dat bankzaken regelen op een manier die bij hun geloof en levenswijze past. En ook niet-moslims zien er vaker de voordelen van. Reden voor de 24-jarige Mohamed Karrouch om een islamitische bank in Nederland op te zetten.

Islamitisch bankieren gaat anders dan bij westerse banken. Een islamitische bank mag geld verdienen door middel van handel, maar moet risico’s en winsten zo rechtvaardig mogelijk verdelen. Daarbij gelden een aantal basisprincipes.

Halalhypotheken in trek. Komen ze ook in Nederland?

Halalhypotheken of halalbeleggingen: islamitisch bankieren zit wereldwijd in de lift. Voor veel moslims betekent dat bankzaken regelen op een manier die bij hun geloof en levenswijze past. En ook niet-moslims zien er vaker de voordelen van. Reden voor de 24-jarige Mohamed Karrouch om een islamitische bank in Nederland op te zetten.Islamitisch bankieren gaat anders dan bij westerse banken. Een islamitische bank mag geld verdienen door middel van handel, maar moet risico's en winsten zo rechtvaardig mogelijk verdelen. Daarbij gelden een aantal basisprincipes.In de video hieronder legt de NOS je uit hoe islamitisch bankieren werkt – en waar jonge moslims tegenaan lopen bij het kopen van een huis.

Geplaatst door Moslimrente.nl op Zondag 25 november 2018

 

Lees het hele artikel van de NOS op https://nos.nl/op3/artikel/2260721-halalhypotheken-in-trek-komen-ze-ook-in-nederland.html